Oktober
Bilderna denna månad är tagna den 11:e och 12:e, då jag "invigde" Kyrkestatorpet med en övernattning i detta charmiga lilla hus och lät lugnet och friden omsluta mig medan mörkret föll och veden sprakade i spisen.
 Oktober är dovhjortarnas brunstmånad men de är inte lika synliga som kronhjortarna. Några hjortar utan hindar såg jag men mest hördes deras dova bröl inne i skogen.

De djur som var mest benägna att bli fotograferade var en flock visenter och bland dem fyra småttingar med sina mammor.
En härlig upplevelse var det att se ett stort gäng kronvilt - en av platshjortarna med hindar och kalvar, som simmade över Färsksjön.

September
September är kronhjortarnas månad då brunsten är igång med mycket brölande på olika platser. Det är främst framåt kvällningen, när mörkret faller som man har bäst chans att höra och se hjortarna, ibland i sällskap med sitt harem av hindar. De tre dagar jag hade förmånen att kunna fotografera dem var det regnigt, mörkt och grått. Men vid något tillfälle kom solen fram mellan molnen och gav ett härligt ljus. Oavsett väderlek är det en fantastisk upplevelse att vara "mitt uppe i brölandet" och det mäktiga ljudet stannar kvar länge i medvetandet.
Även i år blev det många foton på kronviltet men en och annan bild på några av de andra djuren också.

Juli - Augusti

Maj - Juni

 Mars - April