Den 14 maj var vi ett gäng från KOK som åkte till Skåne för att besöka några fågellokaler. Första anhalten var Tosteberga ängar som var otroligt vackert i vårskrud. Ängarna var översållade av gullvivor och på vissa ställen växte de tillsammans med backsippor och orkidéer. En fantastisk syn.
När vi kände oss klara i Tosteberga körde vi till Hercules dammar, en säker lokal för svarttärna - en vacker och graciös liten fågel. Det blev en hel del bilder på just dessa tärnor. Över fälten flög några frilevande storkar och gjorde, på sätt och vis, bilden av Skåne komplett. Ett flertal olika sångare huserade i vassen och snåren, inte alltid synliga, men vi njöt av deras sång och den värmande majsolen.
Exkursionen fortsatte till Äspet, som var vår sista anhalt, en bra lokal för vadare av skilda slag. I det starka värmedallret var det inte helt lätt att se dem klart. Dessutom gjorde solvärmen att det steg ånga från marken och vattnet. Vi tillbringade ett par timmar vid denna lokal innan vi körde hemåt, nöjda med vår härliga dag.