ERIKSBERG
Hotel & Nature Reserve


Eriksberg, ett litet paradis beläget strax öster om Karlshamn i Blekinge, är en av mina favoritplatser, en plats jag ofta åker till, en oas där jag kopplar av och finner ro. Det är balsam för både själ och kropp att sakta köra safarislingan, med bilrutorna öppna, för att höra fåglarnas sång och känna alla naturens dofter och, förstås, för att kunna fotografera. Och det finns otroligt mycket att rikta kameran mot.
Djuren lever vilt i ett stort hägn och här möter man visenter, kron- och dovvilt, mufflonfår och vildsvin. Sedan mitten av juni 2016 finns också davidshjortar gående fritt i området. En mycket intressant och spännade art, inte minst historiskt sett.
De stora djuren är vanligtvis lätta att få syn på. Om man är observant upptäcker man att det också finns en hel del mindre däggdjur, kräldjur och olika insekter, bl. a. ekoxe.
Ett mycket rikt fågelliv råder inom området. De olika gåsarterna kan man helt enkelt inte missa – de både syns och hörs. Men det finns en mängd fågelarter från de mäktiga havsörnarna till de små gråsparvarna samt en del olika andarter.


Eriksbergs natur är väldigt vacker med sin rika variation och det finns ”hur mycket njutning som helst” för ögat, vare sig man fotograferar eller inte.  
När sinnet är fullt av intryck och magen tom, efter en eller ett par rundor på safarislingan, är det bara att ta en paus och äta något gott i restaurangen. Vad man än väljer av menyn, är maten enastående välsmakande och delikat upplagd. 

  
Eriksberg har en stor plats i mitt hjärta och jag känner alltid samma varma glädje när jag kommer dit. Allt som i vardagen kan tynga sinnet försvinner likt morgondimman för solen  samtidigt som tillvaron får en helt annan färg. Det enda som behövs för att uppleva det är att ge sig tid, tid att uppleva naturen och djuren, länge..... Betrakta.....och bli betraktad.
På sidorna, som du hittar genom att klicka i menyn ovan under "Fotoalbum"  finns foton från ”mitt” Eriksberg, dvs som jag ser det.

Länk till Eriksbergs hemsida hittar du HÄR

Vill du veta mer om visenter
finner du information
HÄR