Flanviken Flanviken


Naturen på Eriksberg är vacker och mångskiftande. Här finns ett stort antal trädarter och därmed olika sorters "skogsområden", gammalt stenigt odlingslandskap, berghällar och slätter, klippor och strandängar invid havet. Färsksjön är det vatten som inte går att missa med sina mängder av näckrosor men det finns även många små vatten där både djur och växter trivs.
Förutom att rikta kameran mot djuren fotograferar jag mycket av naturen. Det jag fascineras av är, hur samma motiv ter sig på helt olika sätt  beroende på väder och ljusförhållanden, vilken vinkel man ser det ifrån, om det är morgon, mitt på dagen eller kväll eller om det är vår, högsommar eller sensommar. Likaså tycker jag om allt det vackra och spännande som plötsligt fångar min blick när jag
kör safarislingan. Sådana glimtar går rakt in i min själ och jag försöker föreviga dem med kameran.
En del av dessa "glimtar" finns även i albumet "Naturkonst".

2013 - 2018

Näckrosor. I Färsksjön finns "ett hav" av näckrosor. Förutom de röda som sjön är mest känd för, finns också rosafärgade, vita och gula. Av de gula finns även en ovanligare sort, vilken sannolikt är av Nordamerikanskt ursprung. Både blomma och blad skiljer sig från den vanliga svenska gula näckrosen. Där växer även en sort som är svagt svavelgul eller svagt pistagegrön. Denna näckros är helt klart en mutation men det är ännu inte fastställt på vilket sätt den har muterat för att ge den ovanliga färgen på blommor och blad.
De flesta bilder är från Färsksjön men några är tagna vid andra små vatten där näckrosor etablerat sig.