2017 Oktober
Bilderna denna månad är tagna den 11:e och 12:e, då jag och min väninna Bibbi "invigde" Kyrkestatorpet med en övernattning i detta charmiga lilla hus och lät lugnet och friden omsluta oss medan mörkret föll och veden sprakade i spisen.
 Oktober är dovhjortarnas brunstmånad men de är inte lika synliga som kronhjortarna. Några hjortar utan hindar såg vi men mest hördes deras dova bröl inne i skogen.

De djur som var mest benägna att bli fotograferade var en flock visenter och bland dem fyra småttingar med sina mammor.
En härlig upplevelse var det att se ett stort gäng kronvilt - en av platshjortarna med hindar och kalvar, som simmade över Färsksjön.

2017 September
September är kronhjortarnas månad då brunsten är igång med mycket brölande på olika platser. Det är främst framåt kvällningen, när mörkret faller som man har bäst chans att höra och se hjortarna, ibland i sällskap med sitt harem av hindar. De tre dagar jag hade förmånen att kunna fotografera dem var det regnigt, mörkt och grått. Men vid något tillfälle kom solen fram mellan molnen och gav ett härligt ljus. Oavsett väderlek är det en fantastisk upplevelse att vara "mitt uppe i brölandet" och det mäktiga ljudet stannar kvar länge i medvetandet.
Även i år blev det många foton på kronviltet men en och annan bild på några av de andra djuren också.

2017 Juli - Augusti

Maj - Juni

 2017 Mars - April

2016 September
September är kronhjortarnas månad, deras brunstperiod. Mitt på dagen var det dock andra djur som var aktiva men framåt kvällningen kom hjortarna fram. De flesta syntes inte utan vi hörde bara deras bröl. Men på slätten vid Tegelbruksdammarna (på väg mot Utsikten) gick platshjorten med sina hindar och det blev många foton på dem. När vi stod där med bilrutorna öppna hörde vi tre andra hjortar bröla i närheten. Det var en mäktig känsla.
Några bilder från den 8 Oktober. Nu fanns inte många djur på slätterna utan de jag såg höll sig ganska långt in bland träden. Med sina vinterpälsar smälter de in i naturens färger och det är verkligen "oktobermurrigt" - härligt tycker jag, eftersom hösten är min favoritårstid.
December- några bilder från den 9:e december avslutar 2016.

2016 Januari - Augusti

Bilder 2015

Bilder 2014

Bilder 2013