2017. Även i år får Davidshjortarna en egen sida. Det ska bli spännande att följa dem för att se hur många kalvar som föds. Det är ju första året hjortarna är i "frihet" när det är dags för nya små "davidar" att komma till världen.

Davidshjortar Davidshjortar

2016
Efter en lång tid i karantän släpptes Davidshjortarna ut till friheten i safariparken i mitten på juni 2016 och kan nu njuta av "hela paradiset".
Jag har följt dem i sin karantän sedan de kom på hösten 2014 och tagit kort på dem från vägen, varje gång jag har besökt Eriksberg. Att för första gången se dem utmed safarislingan gjorde mig glad.
Jag kommer naturligtvis att följa dem under hela säsongen och det lär bli många foton tagna. Därför får de en egen sida i albumet.

 

Juni

Juli

Augusti  Flera av denna månads bilder är tagna vid "badstranden" Tegelbruksdammarna. Hjortarna njöt av badet på sitt alldeles speciella sätt. De körde ner nosarna i vattnet, blåste luft i vattnet och rörde om så att det blev en lervälling, som de "skyfflade" upp på kroppen. Att gnugga huvud och hals i leran tycks också vara väldigt behagligt. De bjöd mig på en halvtimmes intressant och underhållande beteende.
Den andra delen av bilderna är tagna den 27 augusti, strandängen vid Flan (precis i krysset där man kör till Utsikten). Det är de sista bilderna för 2016 på davidshjortarna.