Kronhjortsbrunst 2021
I september är det kronviltets brunsttid och det är lika magiskt varje år att få höra hjortarna bröla. Ibland kan det vara tre, fyra hjortar som står på olika platser och brölar och det är en mäktig upplevelse, särskilt i skymningen då man inte ser dem utan bara anar deras närvaro.
Har man tur får man även i eftermiddagssolens sista strålar se någon hjort med sitt harem av hindar när de kommit ut på någon grässlätt för att beta. Under dagen håller hjortarna ofta till inne i skogen och man får bara en skymt av dem men ibland är de lite närmare vägen och då får                                                            man bättre möjlighet att fotografera dem.
 Att tillbringa flera timmar sittande i bilen och bara njuta av brölandet och att se djuren är en härlig känsla och en förmån att få uppleva. Kanske kan bilderna förmedla något lite av känslan? Om inte annat så kan man tydligt se skillnaden på de olika hjortarna, ibland på färgen men främst på deras horn som är specifika för varje individ.