2018. Den 12 maj var vi ett gäng från KOK som genomförde den traditionella exkursionen till de lokaler vi brukar besöka i Skåne. I år blev första stoppet i Blekinge, till Siesjön, som vi gärna ville besöka eftersom ingen av oss hade varit där tidigare. Trevligt att ha varit där men kanske inte en lokal vi kommer att köra till särskilt ofta.
Därefter styrdes kosan mot Skåne och denna gång startade vi där vi brukar avsluta, dvs vid Äspet. Sedan följde Hercules dammar och som sista lokal Håslövs ängar. Dagen bjöd på lagom varmt väder och skir vårlig grönska och sammanlagt kunde vi räkna in 101 fågelarter på listan. För den som är intresserad av en mer utförlig "rapport" finns den på KOK:s hemsida. Här presenteras ett litet urval av bilder från exkursionen.

2018. Det är inte alltid man behöver ge sig iväg miltals för att skåda fågel. I alla fall inte om man bor i Karlskrona, där det finns många smultronställen på tämligen nära avstånd från stadens hank och stör.
Den 14 april var vi ett gäng från KOK som besökte några av de närbelägna våtmarker som finns på bara 10-20 minuters bilresa från sta'n. Med start kl 8 på morgonen och avslut vid 14- tiden hade vi en härlig dag, som framåt lunch bjöd på sommarvärme. En hel del fåglar blev "fångsten" - 73 arter totalt - samt ett par fyrbenta, som också var ystra av våryra.

Här nedan är bilder från tidigare exkursioner