BORNHOLM
en fantastisk liten ö som rymmer mycket vad gäller natur och djur. Vackra stränder av skiftande slag, odlade fält, skog och berg avlöser varandra. Här och var utmed kusten ligger pittoreska små fiskelägen som gjorda för en stunds stillhet och reflektion. Ön har ett mycket rikt fågelliv men det finns en del andra djur också, bl a gott om rådjur - och sedan några år tillbaka finns även visenter. 
Visenterna har ett stort hägn i den natursköna Almindingen. 
Christiansö och Fredriksö, som ligger en landmil öster om Bornholm och tillhör den lilla ögruppen Erteholmarna, är väl värda ett besök - om så bara över dagen.
Här presenteras några bilder från de fem dagar jag njöt av tillvaron på dessa danska öar i maj 2015.
© Christina Sandin

Almindingen - ett mycket vackert naturreservat, som omfattar 6.000 ha. Det är rikt på fåglar och rådjur och sedan några år tillbaka finns här också en flock visenter, vilka har ett 200 ha stort hägn i Svinemose.

Bornholms rovfågelshow -Beläget en bit utanför Nyker, strax nordost om Rönne. Det är väl värt ett besök för en mycket trevlig, fartfylld och annorlunda upplevelse med närkontakt av de bevingade.
 Fjärilshuset, i utkanten av Nexö är också värt ett besök.

Christiansö  o Fredriksö, två fantastiska små öar, till vilka jag gjorde en dagstur men kunde lätt ha njutit dem ett par dagar.